Kookclub H & D (Honger en Dorst)

 

 

 

Kookclub H & D (Honger en Dorst)

 

Op de eerste woensdag van de maand, uitgezonderd de maanden juli en augustus, organiseert kookclub H & D, een culinaire avond in Brasserie “In d'n Herberg”. Tot voor enkele jaren (november 2003) was men gehuisvest in café “Oude Roem Handhaven” (Truus en Barend Nagel). De kookclub, die een besloten karakter heeft, is opgericht in 1984 en bestond uit 10 leden. Helaas zijn er 3 leden reeds overleden en bestaan ze nu uit 7 leden. Zij bedruipt zichzelf zonder enige winstbejag of subsidie.

                                                                                                                     

Naast het bereiden en nuttigen van eten en drinken staat gezelligheid hoog in het vaandel. De doelstelling van H & D is om samen, in een gezellige ambiance, de culinaire geheimen, in praktijk te brengen, uit te proberen, te proeven en vast te leggen voor het nageslacht. De partners van de leden worden ieder jaar uitgenodigd om de resultaten te proeven en te beoordelen. De unieke voorzitter, die voor het leven benoemd is, komt naast zijn culinaire hoogstandjes, het beste tot zijn recht op de jaarvergadering, die hij tot in de puntjes voorbereidt en waarbij iedereen te horen krijgt wat goed is en eventueel beter kan. Het jaarverslag van de secretaris is ook altijd bijzonder; oude verslagen uit het roemruchte verleden vormen nu al een rijk bezit.

 

Ook beschikt men over een uitgebreid en keurig bijgehouden fotoarchief. Eén lid is zelfs eigenaar van een wijngaard. Wijnproeven behoort dan ook tot de activiteiten. H & D organiseert ieder jaar in de maand juni ergens in den lande een culinaire studiedag/workshop om kennis op te doen en ideeën te vergaren.

 

 

HOME

Café-Zaal-Brasserie In d'n Herberg - Postel 27 - 5711 ET Someren - Tel: 0493 - 492 061 - E-mail: info@indenherberg.nl